Mini deserek cytrynowo kokosowy z jogurtem
Tym razem mini deserek.
Składniki:
kilka małych bez
1 galaretka cytrynowa
1 jogurt migdałowo-kokosowy Bakoma
1 łyżka cukru pudru (do smaku)
1 czubata łyżeczka żelatyny
250 ml. śmietany kremówki
1-2 łyżki wiórek kokosowych (wg uznania)
1-2 banany
Pojemniczki do mono porcji - mini deserków.
Wykonanie:
Galaretkę rozprowadzamy w 1 szklance wrzącej wody. Odstawiamy do przestygnięcia. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości wrzącej wody. W misce ubijamy śmietanę. Dodajemy stopniowo jogurt, wiórki kokosowe, cukier oraz roztopioną żelatynę. Przekładamy do 2/3 wysokości pojemniczka. Banany obieramy i kroimy w plasterki. Wkładamy po 1 plasterku na mus zalewamy zimną galaretką cytrynową. Deserki przechowujemy w lodówce. Przed podaniem każdy deserek dekorujemy bezikiem.
Zapraszam również na inne mini deserki.
Smacznego!!!
Składniki:
kilka małych bez
1 galaretka cytrynowa
1 jogurt migdałowo-kokosowy Bakoma
1 łyżka cukru pudru (do smaku)
1 czubata łyżeczka żelatyny
250 ml. śmietany kremówki
1-2 łyżki wiórek kokosowych (wg uznania)
1-2 banany
Pojemniczki do mono porcji - mini deserków.
Wykonanie:
Galaretkę rozprowadzamy w 1 szklance wrzącej wody. Odstawiamy do przestygnięcia. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości wrzącej wody. W misce ubijamy śmietanę. Dodajemy stopniowo jogurt, wiórki kokosowe, cukier oraz roztopioną żelatynę. Przekładamy do 2/3 wysokości pojemniczka. Banany obieramy i kroimy w plasterki. Wkładamy po 1 plasterku na mus zalewamy zimną galaretką cytrynową. Deserki przechowujemy w lodówce. Przed podaniem każdy deserek dekorujemy bezikiem.
Zapraszam również na inne mini deserki.
Smacznego!!!
Komentarze
Prześlij komentarz