Deser brzoskwiniowy


Składniki:

  • 2 serki waniliowe homogenizowane
  • 300 ml śmietany kremówki
  • 2 galaretki brzoskwiniowe
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 500 ml. wody
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • kilka kostek czekolady do dekoracji


W 250 ml wrzącej wody rozpuszczamy 1 galaretkę odstawimy do przestudzenia. W wysokim naczyniu ubijamy na sztywno 200 ml zimnej śmietany kremówki, pod koniec dodajemy porcjami serek. Na koniec dodajemy zimną, tężejąca galaretkę. Mus przekładamy do pucharków i wstawiamy na ok 30 minut do lodówki. W tym czasie rozrabiamy kolejna galaretkę brzoskwiniową w pozostałej ilości wrzącej wody. Odstawiamy do wystudzenia. Brzoskwinie wyjmujemy z puszki. Odsączamy, odkładamy 1-2 połówki brzoskwini do dekoracji, pozostałą cześć kroimy w kostkę. Tak przygotowywane owoce wykładamy na  mus. Zalewamy zimną galaretką. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Ubijamy 100 ml śmietany kremówki z 1 łyżeczką cukru pudru. Całość zdobimy ubita śmietaną, owocami i czekoladą.



Smacznego.

Komentarze

Popularne posty