Leczo



Składniki:

  • 3 średnie cebule
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1/2 papryczki chili
  • ok. 15 dag. pieczarek
  • 1 średnia cukinia
  • 1 sok pomidorowy Tymbark (200 ml)
  • 20 dkg wedliny

Przyprawy wg uznania. Ja dodałam:

  • 1 liść laurowy
  • 1 ziele angielski
  • pieprz 
  • pieprz ziołowy
  • słodka papryka
  • słodka papryka wędzona
  • szczypta soli
  • odrobina kminku.


Wykonanie:

Wszystkie Składniki na leczo kroimy w średnią kostkę. Na głębokiej patelni podgrzewamy  olej z masłem. Wrzucamy cebulę, podsmażamy na złoty kolor. Dodajemy wędlinę. Następnie sukcesywnie dodajemy : papryki, pieczarki oraz cukinię. Całość podsmażamy. Dodajemy sok oraz przyprawy. 
Dusimy na małym ogniu. Przed podaniem posypujemy pokrojoną natką pietruszki. 
Smacznego !!!


Komentarze

Popularne posty