Leczo
- 3 średnie cebule
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżeczka masła
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 1/2 papryczki chili
- ok. 15 dag. pieczarek
- 1 średnia cukinia
- 1 sok pomidorowy Tymbark (200 ml)
- 20 dkg wedliny
Przyprawy wg uznania. Ja dodałam:
- 1 liść laurowy
- 1 ziele angielski
- pieprz
- pieprz ziołowy
- słodka papryka
- słodka papryka wędzona
- szczypta soli
- odrobina kminku.
Wykonanie:
Wszystkie Składniki na leczo kroimy w średnią kostkę. Na głębokiej patelni podgrzewamy olej z masłem. Wrzucamy cebulę, podsmażamy na złoty kolor. Dodajemy wędlinę. Następnie sukcesywnie dodajemy : papryki, pieczarki oraz cukinię. Całość podsmażamy. Dodajemy sok oraz przyprawy.
Dusimy na małym ogniu. Przed podaniem posypujemy pokrojoną natką pietruszki.
Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz